Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Truly




1) Tα βράδυα φεύγω κρυφά εκεί που κανείς δεν με βλέπει, ντύνομαι όνειρα και φτιάχνω καιρούς άλλους, ανεβαίνω σε ένα αερόστατο, σε ένα διαστημόπλοιο , πιάνω τις κλωστές του χρόνου , τις βάφω με χρώματα δικά μου , δένω φιόγκους τις σκέψεις μου κι΄όλα αυτά

2) Τα κρύβω μέσα σε ένα κουτί χρυσό που πάνω έχει ένα αστέρι και ένα φίδι, να τρέχει το ένα ξωπίσω από το άλλο σε παιδικές χαρές και χαρακώματα με σκελετούς που χαμογελάνε μέσα στο όνειρό τους. Και το κουτί σε μυστικό συρτάρι κρυμμένο , τρίζει όταν το ανοίγω, μα έχει ένα άρωμα που φωτίζει τα μάτια μου.

3) Τα μάτια μου είναι πράσινα αλλά άλλοι τα βλέπουν γαλάζια κι’ άλλοι γκρίζα, εγώ όμως τα βλέπω απλώς πιο σκληρά, και μερικές φορές φοβάμαι να τα κοιτάξω, αλλά μετά κάνω τσουλήθρα στις ρυτίδες του γέλιου μου και ξαναγίνομαι παιδί με μόνιμα ματωμένα γόνατα, αλλά καθόλου δεν με πειράζει γιατί τρέχω και μου αρέσει να τρέχω και να ανεβαίνω σε μάντρες και να κρεμιέμαι σε δένδρα.

4) Τα δένδρα τα χαϊδεύω και τα αγκαλιάζω όταν κανείς δεν με βλέπει και τους μιλώ ψιθυριστά και ξέρω ότι με ακούνε και με νοιώθουνε, γιατί με πλημμυρίζει ένα υπέροχο συναίσθημα και τα κοιτώ και εκείνα λάμπουν γιατί νοιώθουν ότι τα αγαπώ , νοιώθουν τις λέξεις μου, δεν είναι ξύλινα τα δένδρα απλώς έτσι μας είπαν και εγώ δεν θέλω να μου λένε, θέλω να ανακαλύπτω μόνη μου και αυτό που ανακαλύπτω είναι η μόνη πραγματικότητα γιατί είναι η δική μου.

5) Η δική μου, όταν το λέω την κατέχω, αλλά τίποτα δεν είναι δικό μου πραγματικά αφού όλα αυτά που λέω δικά μου, απλώς ήρθαν για να μου μάθουν κάτι που ακόμη δεν το έχω μάθει. Δεν ξέρω γιατί δεν το έχω μάθει ακόμη, ίσως γιατί μετά δεν θα έχουν λόγω ύπαρξης στη ζωή μου και θα φύγουν όπως ήρθαν έτσι τυχαία και εγώ τα θέλω, και ξέρω ότι όταν χάνονται τα ξεχνώ και δεν θέλω να ξεχνώ, θέλω να θυμάμαι.

6) Θυμάμαι βέβαια, αυτά που με βολεύουν, και μου έδωσαν χαρά, αλλά τελευταία άρχισα να θυμάμαι και τα άλλα και τότε δένω τα μάτια και παίζω τυφλόμυγα με όλα εκείνα τα άλλα που δεν θέλω να θυμάμαι και τελικά γελώ μαζί τους και τα αγκαλιάζω και μ’ αγκαλιάζουν παίζοντας και κυλιόμαστε όλοι μαζί στα χώματα, και γίνομαι ένα με το χώμα που χώνεται στους πόρους του δέρματός μου και μυρίζω γη.

7) Η γη γονιμοποιείται από το νερό που το σβήνει τη φωτιά αλλά μπορεί και να την κατευθύνει, που δυναμώνει από τον αέρα αλλά μπορεί και να τη σβήσει και υπάρχει και ένα πέμπτο στοιχείο που το ονομάζουν αιθέρα, αλλά η σύγχρονη επιστήμη δεν αποδέχεται την ύπαρξή του ακόμη αλλά και εγώ δεν ξέρω, γιατί ακόμη δεν έχω διαβάσει γι’ αυτό και πώς να διαβάσω για όλα τα θαυμαστά που υπάρχουν γύρω μας έξω και μέσα μας , πώς να προλάβω, που τα βράδυα τελειώνουν και γυρνώ πίσω εκεί που όλοι με βλέπουν και ντύνομαι ρούχα της νιογέννητης μέρας και φτιάχνω όλα αυτά που φτιάχνουν οι άνθρωποι στον ορατό τους χρόνο, ανεβαίνω πότε σε σκάλες, πότε σε πεζοδρόμια, πιάνω ματιές , εκφράσεις και λέξεις τις βάφω με χρώματα δικά μου και οι σκέψεις μου δεμένες φιόγκο αφήνονται εδώ πότε-πότε...

Παλιό μπλογκοπαίχνιδο οι 7 αλήθειες, τώρα ήρθε η ώρα μου να το παίξω και το αφιερώνω στη roadartist http://roadartist.blogspot.com/ που με κάλεσε , αυτή τη γλυκιά, σκεπτόμενη ψυχή , που πολύ εκτιμώ.
Οι περισσότεροι έχετε παίξει κατά καιρούς , έτσι δεν καλώ κανένα στο παιχνίδι αλλά όλους που έχουν αυτή την διάθεση, να πουν κάποια αλήθεια.




Ακούω Amy Macdonald και This is the life http://www.youtube.com/watch?v=W0bpg6GsDwE&feature=related

11 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"και οι σκέψεις μου δεμένες φιόγκο αφήνονται εδώ πότε-πότε..."

Πολύ καλό!

Ανώνυμος είπε...

Θα σταθώ σε αυτό:

"...αλλά τίποτα δεν είναι δικό μου πραγματικά αφού όλα αυτά που λέω δικά μου, απλώς ήρθαν για να μου μάθουν κάτι που ακόμη δεν το έχω μάθει"

Καλώς σε βρήκα

Roadartist είπε...

Ολες οι αλήθειες σου ξεχωριστές, πιο πολύ μένω στην πρώτη..
Και εύχομαι πάντα να ταξιδεύεις έτσι! Πολύ ομορφιά σε αυτά τα όνειρα..
Σε ευχαριστώ πολύ που έπαιξες, αλλά και για τα λόγια που έγραψες.
Πραγματικά. Είναι βάλσαμο μερικές φορές, όπως σήμερα. Να είσαι καλά.
Καλό απόγευμα.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Όμορφο,εμπνευσμένο και ποικιλοτρόπως αρμονικό .
Με λίγα λόγια πάντα τέτοια:)

Καλό Σ/Κ

kryos είπε...

Οι 7 αλήθειες σου στα δικά μου μάτια φαντάζουν σαν μία .. ότι δάγκωσες κι εσύ κάποτε κάποιο μήλο με περίεργες παρενέργειες....εγώ θα σου πω ότι χαίρομαι γιατί όταν με πιάνουν τα δικά μου θα έχω έναν ακόμη άνθρωπο που να μπορώ να συνεννοηθώ :)

Καλό βράδυ σου εύχομαι κούκλα μου !!!

takis είπε...

Το πως οι σκέψεις δένονται φιόγκο ...θα ρωτήσω τον Σπίθα..
..όλα μαζί σε χρυσό κουτί..σε μυστικό συρτάρι!..με άρωμα που φωτίζει τα μάτια...
αχ,αχ και η μυτούλα, παραπονεμένη μένει?

To χειρότερο είναι που βλέπεις τα μάτια σου σκληρά...άσε που φοβάσαι και να τα κοιτάξεις !

επιλεκτική μνήμη τέλος ?

μωρέ καλά κάνεις που γίνεσαι ένα με το χώμα..μυρίζεις και γή..

και εγώ που μυρίζω Ντιόρ τι κατάλαβα?

ΥΓ Ασε που ήρθα να σου πω οτι είσαι και καλεσμένη σε άλλο παιχνίδι, των 5 λέξεων αυτό..εκει μπορείς να παίξεις και για ψέματα..

mrs Smith είπε...

προς όλους
Είμαι απόλυτα σοκαρισμένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Δεν προλαβαίνω να σας απαντήσω, όπως ήθελα σήμερα.

Εδώ που εργάζομαι υπήρξε τηλέφωνο ότι στις 12.00 η περιοχή θα "κτυπηθεί".
ΚΑι μάλιστα το κτίριό μας.
Είναι ανεπιβεβαίωτη.
Ποιός παίζει όμως με αυτά?
Τα γραφεία αδειάζουν.
Περιοχή Ομόνοια.

Καλά να είμαστε και θα τα πούμε σύντομα.
Αρκεί να τελειώσει αυτή η τρέλλα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ομόνοια....Ανησυχώ.... εύχομαι να είσαι καλά.

Μοναδικά ξεχωριστή η συμμετοχή σου στο παιχνιδι.
Παιδί έγινα κι' εγώ να μπαινοβγαίνω στα "βαγόνια" του τρένου που με ταξίδεψες.
Μιλάω για το παιχνίδισμα των λέξεων στις αλληλένδετες παραγράφους.
Και στάθηκα στα δέντρα που τους μιλάς, γιατί κι΄εγώ τα αγαπώ. Σ' αυτά βλέπω τη ζωή, τη δημιουργία, το θεό τον ίδιο...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ra Ma είπε...

Πρασινομάτα μου, οι απαντήσεις σου είναι σαν τον παράδεισο μέσα στην κόλαση των τελευταίων ημερών. Βάλσαμο για τις οργισμένες και μπερδεμένες ψυχές μας.
Καλημέρα!

Roadartist είπε...

Δεν ειμαστε καλα mrs smith..ολοι ετσι ΧΆΛΙΑ.. :(

mrs Smith είπε...

προς όλους εσάς
Αυτό το ποστ συνέπεσε με την εκτέλεση του Αλέξη.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μου αφήσατε τις λέξεις και την σκέψη σας.
Λυπάμαι για την αδυναμία μου να σας απαντήσω.
Καταλαβαίνετε όμως...